Градински продукти

Азофоска - Течна

azofoska_granulirana_butilka_techna_1_2kg

Азофоска е висококачествен тор за удобно и ефективно подхранване на растенията в градината.

Азофоска Течна:

 • е ефективен и бързодействащ тор с универсално и лесно приложение.

 • е богат на лесно усвоими хранителни вещества и микроелементи - растенията ще бъдат по-малко податливи на болести и вредители.

 • е предназначен за редовна употреба.

Начин на употреба: 

 • При използване на тор преди засяване пригответе разтвор от 10 мл тор за 1 литър вода. 

 • За производство на разсад - поддържане на оптимална влажност на субстрата за разсади използвайте разтвор от 10 мл тор за 1 литър вода. 

 • За отглеждане на зеленчуци в земята използвайте разтвор от 2 мл тор за 1 литър вода през интервал от 2 седмици. 

 • За отглеждане на декоративни растения използвайте разтвор от 5 мл тор за 1 литър вода през интервал от 2 седмици. 

 • За отглеждане на декоративни, иглолистни и овощни дървета както и храсти използвайте разтвор от 4 мл тор за 1 литър вода през интервал от 7 дни. 

 • За интервенция (недостиг на съставки) при листни растения използвайте между 5-10 мл тор за 1 литър вода, в зависимост от растението, на всеки 30 дни през периода на интензивен растеж.


ЗАБЕЛЕЖКА

Завършете торенето 3-4 седмици преди прибиране на реколтата, средата на август за късните сортове. Да се използва само при идентифицирана необходимост. Да не се превишават нормите на прилагане. 

Състав на тора:

Течен минерален тор (ПФК 1 (C)(I)(b)(ii)) тор NPK 10-5,5-8/10-2,3-6,6 с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит - Градина Комплекс

Комплексният тор Флоровит - Градина Комплекс съдържа силиций и хранителни вещества в необходимите пропорции за правилния растеж и развитие на овощни дървета и храсти, зеленчуци и декоративни растения.

Силицият укрепва клетъчните стени в тъканите, което прави растенията по-силни и по-устойчиви към тежки климатични условия, засоляване на почвата или болести. Освен това този микроелемент допринася за по-добър растеж и укрепване на растенията.

Редовно използване на торовете:

 • повишава устойчивостта на растенията към болести, повреди и климатични условия,

 • осигурява по-добър растеж и развитие на растенията,

 • подобрява цъфтежа и плододаването.

Начин на прилагане:

Разпределете препоръчаната доза тор равномерно върху наторяваната площ и я смесете с горния почвен слой.

Вижте таблицата за повече подробности

Състав на тора: 

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 12,0-11,0-18,0 (+3,0) / 12,0-4,8-14,9 (+1,8) с микроелементи.
 

Информация за безопасност

Флоровит - Тор за градински цветя

Гранулиран комплексен градински тор за градински цветя, в който всяка гранула съдържа всички съставки, необходими за правилния растеж и развитие на растенията. Комплексните торове осигуряват равномерно снабдяване на растенията с всички хранителни вещества.

Редовно използване на торовете:

 • гарантира обилен и дълготраен цъфтеж и правилен растеж

 • гарантира интензивно оцветяване

 • повишава устойчивостта към болести и замръзване

Метод на прилагане:
Подготовка на субстрата за употреба: подхранване преди засаждане в доза 10-15 г за растение или 20-30 г/м2

Растения, които вече растат: подхранване 3 пъти на сезон на всеки 4-5 седмици в доза 15-30 г за растение в зависимост от вида и размера на растението или 30-40 г за м2.

Ако е възможно, размесете тора с горния слой на почвата, за да не повредите корените, и обилно полейте цветята.

Съвети:

 • смесване на гранулите от тор с почвата/субстрат повишава ефективността на подхранването

 • избягвайте да подхранвате мокро растение

 • при използване на мулчиращи материали (кора, дървен чипс, дървени стърготини, чакъл, пясък и др.) трябва да се прилага тор под мулчиращия материал с равни интервали и дози

 • редовното поливане повишава ефективността на ползваните торове

Дата на прилагане:

От март до септември

Състав на тора:
Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 11,0-11,0-18,5(+3,5) / 11,0-4,8-15,4 (+2,1) с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит - Универсален гранулиран есенен тор

Флоровит универсален гранулиран есенен тор е предназначен за есенно подхранване на многогодишни градински растения, подготовка на субстрата за след сеитба и засаждане през следващата година. Правилното балансирано хранене допринася за дългосрочната адаптация на растението към зимния период. Ако торът не е приложен през есента, трябва да се приложи рано напролет, непосредствено преди присаждането на растителността, което подобрява условията за развитие на растенията от първите дни на растеж.

Метод на прилагане:

Есенно подхранване на градински растения - дървета, храсти, трайни насаждения, луковични растения. Растенията се подхранват еднократно (септември, октомври) в доза 20-30 г на 1 м2 равномерно разпръскване на гранулите около растенията. Ако е възможно, смесете тора с почвата, за да не повредите корените и поливайте растенията обилно.

Подготовка на почвата за сеитба или засаждане през следващата година - добавяне на хранителни вещества след прибиране на реколтата. Торът трябва да се разпредели равномерно по цялата повърхност в количество от 20-30 г на 1 м2, след което прекопайте почвата, не я гребете - оставете така наречената „Остра бразда”.

Редовното поливане повишава ефективността на подхранването.

Дата на прилагане:

Септември и октомври

Състав на тора:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 4,0-11,0-24,0 (+3,4) / 4,0-4,8-19,9 (+2,0) с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит - Гранулиран есенен тор за тревни площи

Интензивно растящата трева, многократно косена през годината, поема големи количества хранителни вещества от почвата. Ето защо, за да се получи трайна, компактна трева и красива зеленина от треви, е необходимо систематично да се наторяват от ранна пролет до есен.

Есенният Флоровит за тревни площи е адаптиран към хранителните нужди на тревите през есента и началото на пролетта и е предназначен за всички тревни видове, особено за декоративни и представителни тревни площи.

Ниското съдържание на азот, дадено през есента, не стимулира тревата към интензивен растеж, но удължава вегетацията на растенията и влияе върху хубавия външен вид на тревата до късна есен. Високото съдържание на калий и желязо повишава устойчивостта на растенията към болести и допринася за по-доброто им зимуване.

Метод на прилагане:

 • Есен: Торовете трябва да се прилагат през втората половина на август и повторно през септември-октомври в доза 30-40 г на 1 м². Торът трябва да се разпредели равномерно по тревата след косене.

 • Пролет: Прилага се в началото на пролетта, преди началото на растежа на тревата, 30-40 г на 1 м². Не торете при ярка слънчева светлина или силен вятър. Ако в следващите няколко часа след торенето не се очаква дъжд, полейте моравата.

Високото съдържание на желязо предотвратява растежа на мъх в тревните площи.

Съвети:

 • Тревата трябва да се полива, след като почвата е изсъхнала на дълбочина 3 см.

 • Младите тревни площи и тревните площи на леки почви трябва да се поливат често и на малки дози, старите тревни площи - по-рядко и в големи дози. 

 • При правилно поливане почвата се навлажнява на дълбочина 10-15 см.

 • Неправилно е поливането, при което почвата се навлажнява на дълбочина 1-2 см.

Дата на прилагане:

От септември до ноември

Състав на тора:

МИНЕРАЛЕН ТОР (PFC 1(C)(I)(a)(ii)) NPK 4,4-5,2-19,0 / 4,4-2,3-15,8 с желязо.

Информация за безопасност

Флоровит - Гранулиран есенен тор за иглолистни растения

Торът е предназначен за подхранване на иглолистни дървета и храсти, за да ги подготви правилно за зимния период. Правилно подбраните хранителни вещества в тора подпомагат дървесния механизъм, който предпазва иглолистните дървета от измръзване. Повишеното съдържание на калий и фосфор подобрява мразоустойчивостта и оказва благоприятен ефект върху управлението на водата в растенията.

Ако торът не е използван през есента, трябва да се използва в началото на пролетта, непосредствено преди началото на вегетацията. Това ще подобри условията за растеж и развитие на растенията през пролетта.

Метод на прилагане:

Нанесете от юли до края на септември, като разпръснете тора около дърветата и храстите. Наторяването трябва да се извършва два пъти през интервал от 4 - 6 седмици. В зависимост от възрастта и размера на растението се препоръчва 5 г тор на всеки 1 метър височина на дървото или храста. Когато изчислявате дозата тор за пълзящи растения, използвайте 5 г тор на всеки 1 метър от диаметъра на растението. Торът трябва да се приложи върху площ, съответстваща на диаметъра на короната, и да се смеси с почвата, доколкото е възможно, за да не се повредят корените. При колоновидните форми площта за разпръскване трябва да е два пъти по-голяма от диаметъра на короната. 

Редовното поливане увеличава ефективността на торенето.

Дата на прилагане:

От август до края на октомври

Състав на тора:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 4,5-8,0-27,0 (+3,0) / 4,5-3,5-22,4 (+1,8) c желязо.

Информация за безопасност

Флоровит - Гранулиран активатор за компост

„Флоровит“ гранулиран активатор за компост ефективно ускорява процеса на компостиране на органични остатъци от дома и градината. Спомага за образуването на естествен хумус и стимулира развитието на полезни микроорганизми.

Активаторът намалява неприятните миризми, произтичащи от процеса компостиране на органични отпадъци. Може да се използва за всички видове компостери. Прилагайки активатора, бързо ще получите компост с добро качество и висока продуктивност.

Високо ефективен – 1 кг е достатъчен за 4 м3.

Начин на употреба: 

 1. Подредете компостируемите материали на слоеве с дебелина 10-15 см. 

 2. Поръсете всеки слой с 25-30 г/м2 компост активатор. 

 3. Компостируемият материал трябва да прилича на напоена гъба, така че компостната купчина трябва да се полива, особено през сухи периоди. 

 4. След 2-3 седмици се препоръчва да се разбърка купчината.

Съвети:

 • Съдържанието на компостера трябва да се поръсва/полива, особено в периоди на суша, за да се осигури постоянна влажност на купчината.

 • Големи количества окосена трева се полагат най-добре в тънки слоевe, редуващи се с по-груб материал - нарязани клони, многогодишни издънки, дървени стърготини.

 • При слоеве с дебелина над 15 см тревата може да се слепи и загние, излъчвайки неприятна миризма.

Компостируеми материали:

Tрева, листа, плевели, настъргани клони; увехнали растителни отпадъци; растителни остатъци; растителни кухненски отпадъци; утайка от кафе и чай; яйчени черупки.

Некомпостируеми материали:

Oстатъци от месо, колбаси; мазнини, кости; цитрусови кори; картон; илюстровани списания.

Състав:

32,0% общ азот (N); 32% азот под формата на карбамиден азот; 7,5% общ магнезиев оксид (MgO); 7,5% водоразтворим магнезиев оксид (MgO). Съставки: урея1 (CAS 57-13-6), магнезиев сулфат1 (CAS 7487-88-9), 1 - КСМ 1: Вещества и смеси от първични материали. Зърнометричен състав: Гранули.

Как да използваме активаторът за компост?

Информация за безопасност

Флоровит - Смлян доломит

Смленият доломит е типичен тор, прилаган в почвата преди сеитба, препоръчван за почви, характеризиращи се с недостиг на магнезий. Магнезият улеснява усвояването на фосфора от растенията и влияе върху множество метаболитни процеси. Допълването на този недостиг е особено важно в случай на леки почви. Смленият доломит обезкислява почвата и повишава съдържанието на магнезий в нея, внася микроелементи в почвата и подобрява качеството на реколтата.

Благодарение на високата степен на фрагментация бързо прониква в почвения разтвор и лесно се усвоява от растенията.

Начин на употреба:

Смленият доломит трябва да се прилага в дози, равняващи се на 0,8-2,1 kg на 10 m2, като индивидуалното количество зависи от рН на почвата, вида на почвата и съдържанието на магнезий в нея. Периодът след прибирането на реколтата е най-подходящият момент за нанасяне на тора. Торът може да се прилага през есента и през пролетта, непосредствено преди засяване или засаждане на растенията.

Едногодишни растения: Разпръснете препоръчаната доза смлян доломит върху наторената площ преди засяване или засаждане и след това разбъркайте добре с обработения слой почва, напр. с лопата, гребло или култиватор.

Многогодишни растения: Разпръснете препоръчаната доза доломит върху наторената площ през пролетта, възможно най-рано. Препоръчително е торът да се смеси внимателно с горния почвен слой.

Виж таблицата за повече подробности

Съдържание:
Калций - 29%, Магнезий - 19%

Дата на прилагане:

От април до декември

Информация за безопасност

Флоровит - Вар с лепило за варосване на стволовете на дървета и храсти

В периода от януари до март, с увеличаване на продължителността на деня, слънцето нагрява все повече клоните и стволовете, стимулирайки сока да оживее в растението. През нощта растението бързо се охлажда, което води до измръзване на стволовете и клоните и образуване на рани от люспи (вертикални пукнатини в стволовете). Увреждането на вътрешните тъкани се проявява чрез покафеняване на клетките и често можем да ги наблюдаваме в участъка от млади едногодишни израстъци, които са приключили растежа си твърде късно. Увреждането от замръзване по стволовете и основата на клоните може да бъде предотвратено чрез използване на Флоровит вар за варосване стволовете на дървета и храсти. Избелващата обработка има за цел да създаде защитен слой, който отразява слънчевите лъчи, което намалява нагряването. 

Варов защитен слой:

 • предпазва от замръзване и напукване на кората,

 • осигурява здрава естествено гладка кора,

 • остава върху растението дълго време.

Флоровит вар съдържа естествени лепилни вещества, които улесняват боядисването на неравни повърхности и подобряват слепването на разтвора към стволовете и клоните. Защитният слой от варовик е по-устойчив на атмосферни условия (отмиване от дъжд и сняг) и остава по-дълго върху боядисваната повърхност. 

Указания за употреба

Смесете съдържанието на опаковката с 2,4 литра вода до получаване на еднородна консистенция. Оставете приготвения разтвор за около 15 минути и го разбъркайте отново внимателно. Покрийте стволовете и основата на клоните с разтвора. Избелването трябва да се извършва в ден без дъжд при температури над 4°C. Първото третиране е най-добре през есента (октомври, ноември), след това повторете избелването до края на март, тъй като варовикът се отмива от валежите. Препоръчително е да избелите всички овощни дървета и храсти (напр. касис, цариградско грозде и др.). Варта може да се използва и за обезкисляване на субстратите. Тя трябва да се прилага мин. 3 седмици преди сеитба или засаждане. Смесете с почвата. Не прилагайте вар върху вече растящи растения.

Дозировка

2-3 кг/100 м2. 

Да не се използва за обезкисляване на тревни площи.

Дата на прилагане:

От май до октомври

Информация за безопасност

Флоровит - Дългодействащ тор за иглолистни растения - 100 дни

Висококачествен комплексен тор с продължително действие, предназначен за всички видове иглолистни растения. Подходящ както за нови насаждения, така и за многогодишни растения. Осигурява буен растеж, плътни и красиво оцветени иглички.

Допълнителното съдържание на магнезий подпомага устойчивостта на игличките към пожълтяване през целия сезон. Бавното освобождаване на хранителни вещества гарантира оптимално хранене на растенията ден след ден в продължение на до 100 дни (3 месеца).

Метод на прилагане:

 • Подготовка на субстрата: 20-30 г/растение в зависимост от възрастта или 30-40 г/м2. Торът трябва да се смеси с почвата преди засаждане на растенията. 

 • Растения, които вече растат: 30-50 г/растение или 50-70 г/м2 в зависимост от възрастта и размера на растението. Торът трябва да се разпръсне около растенията. Препоръчително е леко да смесите тора с горния слой на почвата. Редовното поливане повишава ефективността на торенето. 

1 равна супена лъжица съдържа около 15 г тор. 

Дата на прилагане:

 • Веднъж на сезон - Подхранете май месец. Срокът на действие на тора е май, юни, юли 

 • Два пъти на сезон - Подхранете март и юни месец. Срокът на действие на тора е от март до август. 

Състав:

Минерален тор (PFC 1(C)(I)(a)(ii)) Комплексен тор NPK (Mg) 15.0-7.0-16.0 (+4.0) / 15.0-3.0- 13.3 (+2.4) с желязо.

Информация за безопасност

Флоровит - Дългодействащ тор за рози и други цъфтящи растения - 100 дни

Висококачествен комплексен тор с продължително действие, предназначен за всички видове рози и други цъфтящи растения. Предназначен както за нови насаждения, така и за многогодишни растения. 

Осигурява буен растеж, обилен цъфтеж и здраве на растенията. Допълнителното съдържание на магнезий прави цветовете впечатляващи и наситено оцветени през целия сезон. Бавното освобождаване на хранителни вещества гарантира оптимално хранене на растенията ден след ден за период от 100 дни (3 месеца).

Метод на прилагане:

 • Подготовка на субстрата: 10-20 г/растение. Торът трябва да се смеси с почвата преди засаждане на растенията.

 • Растения, които вече растат: 30-50 г/растение в зависимост от възрастта и размера на растението. Торът трябва да се разпръсне около растенията. Препоръчително е леко да смесите тора с горния слой на почвата. Редовното поливане повишава ефективността на торенето. 

Една равна супена лъжица съдържа около 15 г тор.

Дата на прилагане:

 • Веднъж на сезон - Подхранете май месец. Срокът на действие на тора е май, юни, юли 

 • Два пъти на сезон - Подхранете март и юни месец. Срокът на действие на тора е от март до август. 

Състав:

Минерален тор (PFC 1(C)(I)(a)(ii)) NPK (Mg) 13.0-11.0-16.0 (+4.0) / 13.0-4.8-13, 3 (+2.4) с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит Про Натура - Гранулиран конски тор

Благодарение на съвременната технология за преработка и пречистване, оборският тор запазва всички хумусни, хранителни и минерални вещества, като в същото време е чист от патогени и плевелни семена. Торът постепенно се разгражда в течение на един месец след прилагане, отделяйки хранителни и хуминови вещества, които подобряват структурата на почвата.

Метод на прилагане:

 • Торът се прилага в периода от 1 март до 30 ноември, с изключение на торене в оранжерии, което може да се прилага целогодишно.
 • Подготовка на почвата: мин. 10 дни преди сеитба/разсаждане.
 • За растения които вече растат: мин. 21 дни преди прибиране на реколтата.
 • Поръсете равномерно, разбъркайте с почвата и полейте обилно. 
 • Не използвайте върху пасища, почви наводнени с вода, покрити със сняг, замръзнали или по време на валеж.

Пълна чаша 250 мл е приблизително 150 г тор.

Вижте таблицата за повече подробности.

Дата на прилагане:

От март до ноември

Състав:

N% мин. 1.7, P (P2O5) % мин. 2.0, K (K2O) % мин. 1.7, органични вещества [%] мин. 60%.

Информация за безопасност

Флоровит - Гранулиран тор за тревни площи с високо съдържание на желязо

Интензивно растящата трева, многократно косена през годината, отнема големи количества хранителни вещества от почвата. Ето защо, за да се получи трайна, компактна и красива зелена морава, е необходимо систематично да я подхранваме от началото на пролетта до есента. „Флоровит“ за тревни площи с мъх с високо съдържание на желязо, е адаптиран към хранителните изисквания на всички тревни видове, особено за декоративни и представителни тревни площи. 

Минералите, съдържащи се в тора, подбрани в подходящи форми и количества, стимулират растежа на тревата, подобряват здравето и осигуряват интензивен зелен цвят на тревната площ. 

Високото съдържание на азот в тора увеличава братенето, тревата става компактна и плътна, което противодейства на растежа на мъх и плевели. Торът е ефективен и удобен за използване. 

Редовна употреба на „Флоровит“ за тревни площи с мъх:

 • Предпазва от мъх

 • Стимулира братенето и увеличава плътноста на тревният килим

 • Осигурява интензивен зелен цвят на моравата. 

Метод на прилагане:

Използвайте от пролетта до края на август на интервали от 3 седмици в дози от 30 г за 1 м2 морава. Торът трябва да се разпредели равномерно по повърхността на моравата, за предпочитане след косене на тревата. Ако не се очаква дъжд в следващите часове след подхранването, моравата трябва да се полива обилно. Не прилагайте тор по време на силна слънчева светлина и при силни ветрове. Редовното поливане увеличава ефективността на торене. Една супена лъжица съдържа средно 15 г тор.

Дата на прилагане:

От април до август

Състав:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) Комплексен тор NPK (MgO + SO3) 16.0 – 5.2 – 5.2 (3.0 + 26.0) с желязо.

Информация за безопасност

Флоровит - Гранулиран тор против покафеняване на игличките

„Флоровит“ е гранулиран комплексен тор против покафеняване на игличките, в който всяка гранула съдържа необходимите съставки за правилния растеж и развитие на растенията. Най-честата причина за иглолистните да умират е недостигът на хранителни вещества. Известно време след засаждането има промяна в цвета на иглите до светлозелено, след това жълто, накрая иглите стават кафяви, падат и растението умира. Описаните симптоми не са причинени от вредители. Това са ефектите от неправилното снабдяване с хранителни вещества - най-често има дефицит на магнезий. Тъй като асимилацията на компонентите от почвата намалява много при суха почва, описаните симптоми на дефицит най-често се виждат по време на периоди на суша. Тези недостатъци могат да бъдат предотвратени чрез осигуряване на растенията с магнезий, както чрез торене на почвата, така и листно хранене. 

Метод на прилагане: 

Препоръчителната доза тор разпръснете равномерно под короната на дървото или храста. След това растенията трябва да се поливат обилно. С торът може да се подхранва през цялата година, когато е необходимо. Особено препоръчително е да се прилага тор по време на появата на първите симптоми на покафеняване на игличките. Торът може да се използва и под формата на листно пръскане. Препоръчва се около 5% разтвор на тор (500 г тор за 10 л вода). При силен дефицит процедурата трябва да се повтори 2 - 3 пъти в интервали от 14 дни.

Вижте таблицата за повече подробности

Торът се препоръчва и за всички растения, които са изложени на риск от недостиг на магнезий. 

Предварително вегетативно: единична доза от 25 г за м2 култивирана площ трябва да се смеси с най-малко 10 см слой почва. 

Листно подхранване: единична доза от 10 г за м2 площ трябва да се прилага листно, пръскайки растенията с 5% разтвор, като се използва 50-100 мл работен разтвор за 1 м2 площ.

Една супена лъжица съдържа средно 15 г тор.

Дата на прилагане:

От март до септември

Състав:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) тор Mg-S 16-32 / 9,6-12,8.

Информация за безопасност

Флоровит - Тор за боровинки и други ацидофилни растения

„Флоровит“ многокомпонентен минерален почвен тор предназначен за подхранване на боровинките през първата година след засаждане и през следващите години на отглеждане. Важно предимство на „Флоровит“ за боровинки е способността да подкиселява почвата, което несъмнено благоприятства растежа и развитието на растения, които изискват място с ниско рН на субстрата. Характеризира се и с липса на нитрати. Боровинките се засаждат през есента в субстрат с pH 3,8 – 4,8. Растенията, отглеждани в субстрат с твърде високо pH, се характеризират с малки израстъци и преждевременно пожълтяване и падане на листата. Торът предотвратява листната хлороза през вегетационния период. В допълнение той използва форми на хранителни вещества, които се придвижат трудно в почвата, което предотвратява измиването им от подземните води. 

Метод на прилагане:  

Боровинки. Подхранването започва през пролетта в началото на растежа на растенията, обикновено в средата на април. Второто и третото подхранване трябва да се извършват след четири седмици. Препоръчва се подхранването на растенията да приключи до 15 юни. След като поръсите тора около растението, внимателно го смесете с почвата. Също така се препоръчва редовно поливане на растенията. Дози: Първата година след засаждане – три пъти по 20 г за м2, общо 60 г за година; Следващите години на отглеждане - трикратно, 30-35 г за м2, общо около 100 г за година. 

Рододендрони: Подобно на боровинката, предвегетационно се използва 25-50 г тор на растение (като се смесва с 25-50 л почва от мястото
за засаждане), а през следващите години торът се разпръсква под короната рано напролет: през 1 март около 20 г и през април около 20 г; през втората година, март около 25 г и през април около 25 г; през следващите години, през март, около 30 г и през април, около 30 г. 

Азалии и ерика: Предвегетационно се смесва с почвата, в която е засадено растението ~ 10 г тор на 10 л почва. През следващите години в началото на пролетта (април) около 10 г тор се разпръсква под короната на повърхността и се полива обилно. При по-големи растения (3-4 години и повече)  торенето се повтаря след 2-3 месеца в същата доза. При контейнерно отглеждане не трябва да се превишава дозата от
1 г тор на литър субстрат.

Папрати и иглолистни дървета: Тези растения могат да се торят с „Флоровит“ за боровинки, предвегетационно и последващо, ако почвата не е достатъчно кисела - рН на почвата над 6. Предвегетационно на едно растение се разпръсква еднократно и се смесва с почвата около 10 г тор с 10-20 л почва. През следващите години около 10 гр от тора се разпръсква еднократно под короната рано напролет. За иглолистни дървета горната доза на тора зависи от възрастта на растението: тя се увеличава до 20 г когато растението достигне 0,5 м височина, до 40 г когато растението достигне 1 м височина, до 60 г, когато растението достигне 2 м височина. 

Една супена лъжица съдържа средно 15 г тор.

Дата на прилагане:

От март до юли

Състав:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 12,0–6,0–13,0 (2,6) / 12,0-2,6-10,8 (1,5) с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит - Тор за иглолистни

„Флоровит“ за иглолистни растения съдържа микро и макроелементи, съответстващи на търсенето на декоративните иглолистни растения като тис, кипарис, смърч, бор, ела и други.
Редовната употреба гарантира: 

 • Красив външен вид и интензивен растеж на подхранените растения

 • Намалява обезцветяването на иглите през зимата. 

Метод на прилагане:

Иглолистни дървета и храсти: Използва се през април, средата на юни и средата на август, като се разпръсква около дървета и храсти, в доза 4-15 г на дърво или храст (в зависимост от възрастта и размера). Иглолистни дървета с височина над 1 м могат да се торят веднъж през пролетта, като се използва 30-40 г тор на 1 м височина на храста или дървото. Благоприятно е леко да смесите тора с горния почвен слой. Редовното поливане повишава ефективността на торенето. Торът е идеален за подхранване и на широколистни дървета и храсти. 

Широколистни дървета и храсти: 5-10 г тор трябва да се разпръснат равномерно под короната в началото на пролетта (април), след това през лятото (юни) и преди есента (август). Ако растенията са по-големи, 30-40 г тор може да се разпръсне под короната веднъж през пролетта. След разпръскване на тора растенията трябва да се поливат обилно. 

Една супена лъжица съдържа средно 15 г тор.

Дата на прилагане:

От април до август

Състав:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 8,0-8,5-20,0 (+6,0) / 8,0-3,7-16,6 (+3,6) c желязо.

Информация за безопасност

Флоровит - Тор за домати и пипер

Гранулиран комплексен градински тор за домати и пипер. Съдържа хранителни вещества в количества и форми, адаптирани към хранителните нужди на всички сортове домати и пипер, отглеждани както на земята, така и в контейнери. 

Редовната употреба на тор: 

 • Осигурява правилен растеж и добив.
 • Подобрява цвета и качеството на растенията.
 • Повишава устойчивостта към неблагоприятни условия и болести.

Метод на прилагане:

Домати

 • Подготовка на почвата: подхранване 2-3 седмици преди засаждането в доза 50 г за 1 м2.

 • Първо подхранване: 3 седмици след засаждането на разсада в доза 30-35 г за 1 м2.

 • Второ подхранване: по време на завързване на плодовете от първа група в доза 30-35 г за 1 м2.

Пипер

 • Подготовка на почвата: подхранване 2-3 седмици преди засаждането в доза 50 г за 1 м2.

 • Първо подхранване: 3 седмици след засаждане на разсада в доза 35-40 г за 1 м2.

 • Допълнително торене: подхранване три пъти на всеки 3-4 седмици при 35-40 г за 1 м2.

Разпределете тора равномерно, ако е възможно го смесете с горния слой почва, за да не повредите корените, след което го полейте с вода.

Дата на прилагане:

От април до август.

Състав:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 10,0-8,5-21,0 (+3,0)/ 10,0-3,7-17,4 (+1,8) с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит - Тор за рододендрони, ерика и хортензии

„Флоровит“ гранулиран тор за ацидофилни е предназначен за подхранване на рододендрони, азалии, хортензии, ерика и др. Съставът на тора е правилно избран до хранителните нужди на всички видове ацидофилни растения, като се гарантира здравословен растеж, изобилен цъфтеж и интензивно оцветяване на съцветията. Високото съдържание на калий повишава устойчивостта на замръзване и влияе върху цялостния вид на растенията. Благодарение на специално избрана рецепта, подхранва през целия вегетационен цикъл и допринася за поддържането на благоприятна реакция на почвата и ниската й соленост. 

Метод на прилагане:

Подхранването започва през пролетта в началото на растежа на растенията. При засаждане, около 40 г тор се прилага върху 1 растение, като се смесва със субстрата. През следващите години на отглеждане, торът се разпространява под короната на растението, след което леко се смесва с почвата. Препоръчва се също да се поливат редовно растенията. Храненето на растенията се препоръчва да бъде завършено до 15 август. Дози: - първата година след засаждане - през април и юли с по 20 г за м2 или общо 40 г за година, втората година на отглеждане през април и юли с по 25 г за м2 или общо 50 г за година. През следващите години на отглеждане - през април и юли с по 30 г за м2 или общо 60 г за година.

Хортензии. При засаждане: единични насаждения по 30-40 г тор на 1 растение, или 60-80 г тор на 1м2. През следващите години на отглеждане – през април и юли с по 40-80 г за м2 общо 80-160 г за година в зависимост от размера на растенията. 

Една супена лъжица съдържа средно 15 г тор.

Дата на прилагане:

От април до август.

Състав:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 10,7-6,0-13,5 (+4,0) / 10,7-2,6-11,2(+2,4) с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит - Тор за рози и други цъфтящи растения

Флоровит за рози е тор с високо съдържание на минерали във форми, адаптирани към изискванията на розите.

Използването на „Флоровит“ насърчава:

 • Интензивен растеж на храстите

 • Стимулира счупването на странични издънки

 • Осигурява интензивно оцветяване на листата и цветята.

Метод на прилагане:

Рози: използвайте от пролетта до средата на август на интервали от 3-4 седмици в дози според таблицата. Доколкото е възможно, торът трябва да се смесва с горния слой почва - за да не се повредят корените. Редовното поливане повишава ефективността на торенето.

Вижте таблицата за повече подробности

Един килограм Флоровит е достатъчен за средно 36 рози. Торът е чудесен за хранене и на други цъфтящи растения: далии, божури, гладиоли, лилии, лалета, нарцис, невен, градински чай и др. Използването на торът осигурява правилното израстване на растенията и техния изобилен цъфтеж. 

Други цъфтящи растения: ако тези растения се отглеждат индивидуално, около короната, когато растежът започва, се подхранва с 10-20 г тор. Ако те са в компактна култура, тогава площ от 1м2, се подхранва с 25-50 г тор. Ако е възможно, торът трябва да се смеси с почвата и обилно да се поливат растенията. 

Една супена лъжица съдържа средно 15 г тор.

Дата на прилагане:

От април до септември.

Състав:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 12,4-10,5-12,5(+2,4) / 12,4-4,6-10,3 (+1,4) с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит - Тор за ягоди и ягодоплодни

„Флоровит“ многокомпонентен почвен тор, предназначен за подхранване на ягоди, отглеждани на открито или в оранжерии. 

Използването на „Флоровит“ за ягоди и овощни храсти гарантира:

 • Правилен цъфтеж и плодоотдаване.

 • Подобрява цвета и вкуса на плодовете.

 • Предотвратява магнезиевата и желязната хлороза на листата. 

Торът се препоръчва особено за растения, отглеждани в леки почви с ниско съдържание на хумус.

Метод на прилагане:

Ягоди и ягодоплодни: През пролетта, през първата година след засаждането на растенията, внесете 0,5 кг тор за 10 м2. През втората година ягодите могат да се подхранват по една от следните програми за торене:

 • Вариант I - през пролетта 0,25 кг тор за 10 м2

 • Вариант II - през пролетта 0,15 кг тор за 10 м2 и след прибиране на плодовете и подрязване на листата 0,1 кг тор за 10 м2 от насаждението.

Торът е идеален за подхранване на ягодоплодни храсти: малини, касис, цариградско грозде, арония. Използването на тор увеличава добива и подобрява вкуса на плодовете.

Ягодоплодни храсти: При засаждането на тези растения спазвайте пропорциите за едно растение: 10 г тор се смесва с 10 л почва от мястото за засаждане. При торене на следващата година торът се разпръсква под короната в началото на пролетта - около 25 г наведнъж, а през следващите години - по 50 г тор. По възможност торът се смесва с почвата и растенията се поливат обилно.

Една супена лъжица съдържа средно 15 г тор.

Дата на прилагане:

От март до август.

Състав:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 12,8-8,5-17,2 (+2,5) / 12,8-3,7-14,2(+1,5) с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит - Тор за туи

Флоровит тор за туи съдържа подходящи хранителни вещества в количества, съобразени с хранителните изисквания на цветето.

Редовното използване на Флоровит за туи гарантира:

 • Бърз и правилен растеж на растенията

 • Осигурява интензивно оцветяване на игличките

 • Повишава устойчивостта към болести и измръзване

 • Осигурява гъст и буен жив плет

Дата на прилагане:

Април, юни и август

Състав:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 11,5-6,0-11,0(+5,0) / 11,5-2,6-9,1 (+3,0) c желязо.

Информация за безопасност

Флоровит - Тор за лозя

Флоровит тор за лозя е многокомпонентен минерален тор, подходящ за подготовка на място за лозя, както и за последващо торене на вече растящи храсти.

Благодарение на специалната си формула той е ефективен през целия вегетационен период. Има слаб ефект върху понижаването на рН на почвата, което спомага за добрата наличност на микроелементи. Флоровит за лозя съдържа естествени минерали, което го прави по-щадящ околната среда. Не съдържа нитрати. Въпреки че лозите могат да се отглеждат на почти всякаква почва, растението реагира значително на торенето. 

Метод на прилагане:

Лозя: Преди засаждането трябва да подхраните с 1-1,5 кг тор за 10 м2. През първата година след засаждането лозята се подхранват два пъти, т.е. през пролетта след откриването на храстите и 10 дни преди очакваният цъфтеж, всеки път с 45 г тор на растение. През следващата година на отглеждане, като същевременно се поддържат същите дати на
подхранване, дозата се увеличава до 60 г за растение. 

Торът е чудесен за хранене на ягодоплодни храсти: малини, френско грозде, касис, арония и др. 

Горски храсти: При засаждането на тези растения се прилагат в пропорции за едно растение: 10 г тор, смесен с 10 л почва/субстрат от мястото на засаждане. През следващата година се подхранва в началото на пролетта под короната - около 25 г наведнъж, а в следващите години 50 г тор. Ако е възможно, торът трябва да се смесва с почвата и редовно да се поливат растенията. Една супена лъжица съдържа средно 15 г тор.

Дата на прилагане:

От март до август.

Състав:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 12,5-8,5-17,0 (+2,5) / 12,5-3,7-14,1 (+1,5) с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит - Подкисляващ тор

Подхранващият тор Флоровит ефективно подкиселява почвата (намалява pH), като същевременно осигурява правилните условия за развитие на киселолюбивите растения. Използването на торът подпомага усвояването на наличните в почвата хранителни вещества от растенията. 

С използването на подкиселяващ тор ще осигурите правилен растеж и развитие на киселинолюбивите растения.

Метод на прилагане:

За лични помощни стопанства. 

Подготовка на субстрата: Препоръчителната доза е 12 г тор за 10 литра субстрат. Торът трябва да се смеси със субстрата. За израснали растения: Препоръчителната доза е 15 г/м2. Подхранвайте двукратно - преди началото на растежа и в началото на юни. Торът трябва да се смеси с горния слой на почвата, внимателно за да не се повредят корените.

Подхранване:

 • Рододендрони, азалии, боровинки - 10 г тор разтворен в 10 л вода, се полива през 3-4 седмици.

 • Иглолистни дървета, ерика, хортензии - 5-10 г тор, разтворен в 10 литра вода, веднъж месечно.

Съвети:

Торът трябва да се постави върху повърхност, съответстваща на диаметъра на храста. Смесването на тора с почвата повишава ефективността на тора. Редовното поливане повишава ефективността на тора. За да поддържате pH на почвата ниско, трябва да избягвате използването на компост, оборски тор и минерални торове, които повишават pH на почвата.

Една супена лъжица съдържа средно 15 г тор.

Състав:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(i)) тор N (S) 20,8 (+60,5) / 20,8 (+24,2).

Информация за безопасност

Флоровит - Гранулиран тор за защита на тревни площи от мъх /Fe/

Флоровит e ефикасен и високоефективен тор за всички видове многогодишни тревни площи с мъх. Позволява поддържането на богато оцветен, плътен и компактен тревен чим без мъх. Възможност за разпръскване, както и под формата на воден разтвор.

Ефектът от действието е видим след 24 часа от прилагането. Много ефективен - опаковка от 1 кг е достатъчна за 55 м2 морава. 

Метод на прилагане:

 • Интервенционална и превантивна: Подхранване чрез разпръскване - разпределете тора равномерно върху повърхността на окосената тревна площ в доза 20 г за м2 и я полейте обилно. Препоръчва се използването на защитни ръкавици. Поливане с разтвор - 100 г тор се разтварят в 10 л вода (10 г за л). С получения разтвор полейте равномерно тревната площ с количество около 2 л от разтвора на 1 м2 тревна площ. След 6 дни от нанасянето на продукта тревната площ трябва да бъде старателно разрошена. При необходимост процедурата може да се повтори след около 4-6 седмици. Поддържането на правилната влажност на почвата (поливане в периоди на суша) подобрява ефективността на тора и външния вид на моравата.

ВАЖНО!

 • Защита на бетонни, керамични и каменни елементи от контакт с продукта

 • Избягвайте разпространението върху мокра морава

 • Не използвайте тора при силно слънце или при силен вятър. Торът причинява кафяви петна върху бетонни, керамични и каменни елементи. В случай на разливане на тор върху горепосочените повърхности, той трябва да се събере незабавно, а остатъкът да се отмие с вода. 

Дата на прилагане:

От март до юни

Състав:

Минерален тор с микроелементи (ПФК 1 (C)(II)(a)).

Информация за безопасност

Флоровит - Вар макро гранули за тревни площи с мъх

Третирането с вар води до оптимална реакция на субстрата за растенията (откислява почвата), улеснява усвояването на други хранителни вещества от растенията и има положителен ефект върху развитието на полезната почвена микрофлора. Използването на Флоровит вар микро гранули намалява ефектите от прекалено интензивното торене, което често причинява вкисляване на почвата и растеж на мъх.

Предназначен е за наторяване на всички видове тревни площи, както декоративни, така и интензивно използвани. Продуктът може успешно да се използва за създаване на нови тревни площи, както и за поддържане на многогодишни тревни площи. Флоровит вар за тревни площи е предназначен за всички видове тревни площи: ефективно измества мъха, ефективно предотвратява появата на мъх. Бързо се разпада при излагане на вода.

Метод на прилагане:

Дозите вар трябва да се определят в зависимост от киселиноста pH (H2O) и вида на почвата (вижте таблицата). Дози вар в кг за 10 м2.

 • Създаване на тревна площ (сеитба или чим): Варуването на субстрата преди създаването на тревната площ е за коригиране на киселиността (pH) на почвата (на ниво 6,0 - 7,0). Третирането с вар трябва да се извърши най-малко 3-4 седмици преди планираната сеитба или поставяне на тревните чимове и преди внасянето на други торове. Дозите вар трябва да се определят в зависимост от рН и вида на почвата (вижте таблицата). Варта трябва да се поръси равномерно върху цялата наторена повърхност и да се смеси с горния слой почва с дебелина 10-20 см.

 • Поддръжка на съществуващи тревни площи: Третирането с вар трябва да се извърши поне 3-4 седмици преди прилагането на други торове. Дозата вар трябва да се определи в зависимост от реакцията и вида на почвата (вижте таблицата). За оптимални резултати нанесете Флоровит - вар микро гранули през ранна пролет (март) или есен (края на септември - началото на ноември). При необходимост може да се извършва локално варуване в малки дози (1/2 от препоръчителната доза) през цялата година. За големи тревни площи (повече от 500 м2), третирането може да се извърши локално, ограничено до области, където има мъх. Тревните площи върху леки, песъчливи почви трябва да се варосват по-често, отколкото тревните площи върху тежки, уплътнени почви. Повторете третирането с вар в зависимост от pH на почвата. Ако мъхът се появи отново на моравата - повторете третирането на място. Препоръчва се периодично да се измерва рН на субстрата (киселинността на почвата) и да се определя дозировка на вар въз основа на получените резултати.

ВНИМАНИЕ!

 • Не прилагайте вар под ацидофилни растения. 

 • Тревните площи не трябва да се варосват по-често от веднъж на 3-4 години. 

Дата на прилагане:

Март или септември и октомври.

Състав:

Материал за варуване ПФК 2.

Информация за безопасност

Флоровит - Био активатор за компост

Флоровит БИО активатор за компост е биопрепарат с естествен произход, предназначен за използване в домашни компостери. Благодарение на съдържанието на биологично активни микроорганизми, той ефективно ускорява процеса на компостиране на органични остатъци от дома и градината.

БИО активатор е нетоксичен и екологичен. Съдържа само натурални съставки и е подходящ за биологично земеделие. Повишаването на температурата по време на компостирането, причинено от активността на микроорганизмите, позволява елиминирането на патогени и паразити. По този начин се създава ценен, естествен тор с висока плодовитост.

Как да използвам:

Подреждаме компостираните материали рехаво на слоеве с дебелина 20-25 см. Повърхностният слой на компостната купчина се поръсва с БИО активатор в количество 100 г/м3, след което се разбърква и се залива с 10-20 л вода. Опаковка от 500 г е достатъчна за 5 м3 компост. След 2-4 седмици се препоръчва компостната купчина да се разбърка. В зависимост от количеството и вида на компостирания материал, след приблизително 2-6 месеца получаваме качествен, плодороден и хигиеничен тор. 

Съвети:

Съдържанието на компостера трябва да се поръсва/полива, особено в периоди на суша, за да се осигури постоянна влажност на купчината. Най-добре е големи количества окосена трева да се нареждат на тънки слоеве, като се редуват с по-дебел материал - нарязани клони, многогодишни издънки, талаш.

Състав на препарата:

БИО активатор за компост съдържа смес от полезни микроорганизми върху органичен носител, в количество 1 000 000 единици/1 г от препарата. 

Компостируеми материали: трева, листа, плевели, нарязани клони, изсъхнали растителни отпадъци, остатъци от зеленчуци, растителни кухненски отпадъци, утайка от кафе и чай, черупки от яйца и др.

Некомпостируеми материали: остатъци от месо и колбаси, мазнини, кости, цитрусови кори, картон, илюстровани списания и др.

Информация за безопасност

Микроелементен тор Флоровит агро микс

Микроелементен тор Флоровит АГРО МИКС е концентриран тор, съдържащ всички най-важни (бор, мед, желязо, манган, молибден и цинк), необходими за растежа и развитието на растенията, както и два макроелемента: магнезий и сяра. Торът е предназначен за повечето градински, селскостопански, зеленчукови и овощни култури. Препоръчва се за полско и оранжериино производство. 

Метод на прилагане:

Препоръчително количество работен разтвор – 200-500 л/ха. Оптимално pH на използваната вода 3-7. Подходящ за капково напояване.

Вижте таблицата за повече подробности

Посочените разходни дози са препоръчителни.

Състав:

Минерален течен тор (PFC 1 (C)(I)(b)(ii)) Mg-S тор 5.1-10/3.1-4 с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит АГРО - Гранулиран базалтов тор

Флоровит АГРО Гранулиран базалт е естествена вулканична скала (базалтово брашно), подложена на процес на гранулиране за по-лесно приложение. Напълно естествено и дългодействащо средство, идеално обогатява почвата. Гранулираното базалтово брашно е напълно безопасно за растенията, почвата и животните. Остава в почвата до усвояване на минералите от растенията, не се отмива и няма опасност от преторяване.

 • Гранулираното базалтово брашно е бавно действащ естествен почвен кондиционер, който подобрява не само pH на почвата, но и въздуха в почвата.

 • Подобрява не само реакцията на почвата, но и въздушния и водния режим в нея, увеличава задържането на вода и в същото време намалява подкисляването на почвата.

 • Продуктът съдържа калий, вторични хранителни вещества (калций, магнезий, натрий), както и микроелементи под формата на съединения, които не се измиват от горния почвен слой. Елементите се освобождават постепенно, а ефектът от употребата е значително удължен във времето.

 • Базалтовото брашно стимулира растежа на аеробни микроорганизми и същевременно подтиска растежа на анаеробни бактерии и следователно допринася за образуването на добър компост. В резултат на това компостът се аерира добре и процесът на компостиране се ускорява.

 • Базалтът е полезен при прилагане в оборски тор, течен тор или тор, тъй като намалява емисиите на амоняк, елиминира миризмите и намалява загубите на азот (до 27%). Силициевият диоксид, съдържащ се в базалта, имунизира растенията и помага в борбата с много гъбични заболявания.

Унищожаването на патогени чрез поръсване с базалтово брашно се състои в механично капсулиране на мицелните хифи. Редовната употреба също има значително въздействие върху намаляването на заболяванията, като предотвратява разпространението на гъбични спори. Това води до липса на инфекция и разпространение на болести. Доказан е и положителният ефект от добавянето на базалтово брашно върху структурата и аерацията на почвата.

Метод на прилагане:

Дозировки, начин и време на употреба: Може да се използва както преди, така и след сеитба.

За намаляване на изпаряването на азота от торовете се препоръчва използването на „Флоровит АГРО Гранулиран базалт“ в доза 40-60 кг на тон тор.

Вижте таблицата за повече подробности

Състав:

Вижте таблицата за повече подробности

Информация за безопасност

Флоровит Про Натура - Градински сапун с калий

С аромат на чесън, благодарение на неговите свойства може да се използва за пръскане на растения (спомага за поддържането на естествения имунитет на растенията) като детергент. Сапунът също може да използвате за измиване на листни въшки, акари и др. Добавянето на екстракт от чесън засилва ефекта на градинския сапун.

Метод на прилагане:

 • Измиване: Пригответе 1-3% сапунен разтвор – разтворете 10-30 мл сапун в 1 литър вода. С получения разтвор обилно измийте кутиите, саксиите, инструментите, оранжериите и др.

 • Пръскане: Растенията трябва да се напръскват с 1-3% сапунен разтвор – 10-30 мл сапун трябва да се разтвори в 1 литър хладка вода. Една пълна капачка съдържа 30 мл сапун. С получения разтвор старателно напръскайте листата, клоните и стволовете, докато се навлажнят напълно. Пръскането трябва да се прави в облачни дни или вечер. Препоръчва се пръскането да се повтори след преваляване.

Състав:

Съединение: 15-30% сапун; <5% EDTA и неговите соли, консервант (бензизотиазолинон, метилизотиазолинон,
лаурил-аминодипропилендиамин).

Информация за безопасност

Флоровит - Гранулиран тор за тревни площи с бързо действие

Флоровит е модерен гранулиран тор за тревни площи с бързо действие, който благодарение на правилно подбраните хранителни вещества незабавно ще стимулира тревата към бърз растеж и интензивно уплътняване през пролетта. 

 • Торът за тревни площи е предназначен за всички видове тревни площи, особено за интензивно използвани и новообразувани тревни площи.

 • Той е много ефективен и лесен за използване (не изисква смесване с почва). Високото съдържание на азот ще накара тревата да расте енергично и наситено зелена.

Съдържанието на фосфор ще допринесе за бързо вкореняване на тревите и ще повиши устойчивостта на суша и много болести. Високото съдържание на желязо ще намали растежа на мъха. Бързият ефект е видим няколко дни след прилагане.

Метод на прилагане:

Използвайте тора с бърз ефект за тревни площи от средата на март до средата на юни 2-3 пъти на интервали от 3 седмици. Доза за подхранване: 20 г за 1 м2 . Торът трябва да се разпредели равномерно по повърхността на моравата, за предпочитане след косене на тревата. Ако не се очаква дъжд в следващите часове след подхранването, моравата трябва да се полива обилно. Не прилагайте тор по време на силна слънчева светлина и при силни ветрове. Редовното поливане увеличава ефективността на торене. Една супена лъжица съдържа средно 15 г тор.

Дата на прилагане:

От март до юни.

Състав:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NP (Mg) 19,0-6,0 (+2,5) / 19,0-2,6 (+1,5) c желязо.

Информация за безопасност

Флоровит - Гел тор за домшани и балконски растения

Флоровит гел тор за домашни и балконски растения е минерален течен тор под формата на разтвор. Системното прилагане на тора осигурява правилен растеж и ярки цветове на растенията. Концентрираната гел форма осигурява допълнителна ефективност и лесно дозиране.

Метод на прилагане:

Подхранвайте в продължение на 7 месеца - от април до октомври веднъж седмично. Работен разтвор от 5 мл тор на 1 л вода. Не допускайте пресъхване на субстрата.

Дата на прилагане:

От април до октомври.

Състав:

Комплексен тор NPK 6.0-6.0-6.0 с микроелементи.

Информация за безопасност

2024 © Агро Експорт-Импорт ООД