Градински продукти

Азофоска - Течна

azofoska_granulirana_butilka_techna_1_2kg

Азофоска е висококачествен тор за удобно и ефективно подхранване на растенията в градината.

Азофоска Течна:

 • е ефективен и бързодействащ тор с универсално и лесно приложение.

 • е богат на лесно усвоими хранителни вещества и микроелементи - растенията ще бъдат по-малко податливи на болести и вредители.

 • е предназначен за редовна употреба.

Начин на употреба: 

 • При използване на тор преди засяване пригответе разтвор от 10 мл тор за 1 литър вода. 

 • За производство на разсад - поддържане на оптимална влажност на субстрата за разсади използвайте разтвор от 10 мл тор за 1 литър вода. 

 • За отглеждане на зеленчуци в земята използвайте разтвор от 2 мл тор за 1 литър вода през интервал от 2 седмици. 

 • За отглеждане на декоративни растения използвайте разтвор от 5 мл тор за 1 литър вода през интервал от 2 седмици. 

 • За отглеждане на декоративни, иглолистни и овощни дървета както и храсти използвайте разтвор от 4 мл тор за 1 литър вода през интервал от 7 дни. 

 • За интервенция (недостиг на съставки) при листни растения използвайте между 5-10 мл тор за 1 литър вода, в зависимост от растението, на всеки 30 дни през периода на интензивен растеж.


ЗАБЕЛЕЖКА

Завършете торенето 3-4 седмици преди прибиране на реколтата, средата на август за късните сортове. Да се използва само при идентифицирана необходимост. Да не се превишават нормите на прилагане. 

Състав на тора:

Течен минерален тор (ПФК 1 (C)(I)(b)(ii)) тор NPK 10-5,5-8/10-2,3-6,6 с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит - Градина Комплекс

Комплексният тор Флоровит - Градина Комплекс съдържа силиций и хранителни вещества в необходимите пропорции за правилния растеж и развитие на овощни дървета и храсти, зеленчуци и декоративни растения.

Силицият укрепва клетъчните стени в тъканите, което прави растенията по-силни и по-устойчиви към тежки климатични условия, засоляване на почвата или болести. Освен това този микроелемент допринася за по-добър растеж и укрепване на растенията.

Редовно използване на торовете:

 • повишава устойчивостта на растенията към болести, повреди и климатични условия,

 • осигурява по-добър растеж и развитие на растенията,

 • подобрява цъфтежа и плододаването.

Начин на прилагане:

Разпределете препоръчаната доза тор равномерно върху наторяваната площ и я смесете с горния почвен слой.

Вижте таблицата за повече подробности

Състав на тора: 

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 12,0-11,0-18,0 (+3,0) / 12,0-4,8-14,9 (+1,8) с микроелементи.
 

Информация за безопасност

Флоровит - Тор за градински цветя

Гранулиран комплексен градински тор за градински цветя, в който всяка гранула съдържа всички съставки, необходими за правилния растеж и развитие на растенията. Комплексните торове осигуряват равномерно снабдяване на растенията с всички хранителни вещества.

Редовно използване на торовете:

 • гарантира обилен и дълготраен цъфтеж и правилен растеж

 • гарантира интензивно оцветяване

 • повишава устойчивостта към болести и замръзване

Метод на прилагане:
Подготовка на субстрата за употреба: подхранване преди засаждане в доза 10-15 г за растение или 20-30 г/м2

Растения, които вече растат: подхранване 3 пъти на сезон на всеки 4-5 седмици в доза 15-30 г за растение в зависимост от вида и размера на растението или 30-40 г за м2.

Ако е възможно, размесете тора с горния слой на почвата, за да не повредите корените, и обилно полейте цветята.

Съвети:

 • смесване на гранулите от тор с почвата/субстрат повишава ефективността на подхранването

 • избягвайте да подхранвате мокро растение

 • при използване на мулчиращи материали (кора, дървен чипс, дървени стърготини, чакъл, пясък и др.) трябва да се прилага тор под мулчиращия материал с равни интервали и дози

 • редовното поливане повишава ефективността на ползваните торове

Използване:

От март до септември

Състав на тора:
Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 11,0-11,0-18,5(+3,5) / 11,0-4,8-15,4 (+2,1) с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит - Универсален гранулиран есенен тор

Флоровит универсален гранулиран есенен тор е предназначен за есенно подхранване на многогодишни градински растения, подготовка на субстрата за след сеитба и засаждане през следващата година. Правилното балансирано хранене допринася за дългосрочната адаптация на растението към зимния период. Ако торът не е приложен през есента, трябва да се приложи рано напролет, непосредствено преди присаждането на растителността, което подобрява условията за развитие на растенията от първите дни на растеж.

Метод на прилагане:

Есенно подхранване на градински растения - дървета, храсти, трайни насаждения, луковични растения. Растенията се подхранват еднократно (септември, октомври) в доза 20-30 г на 1 м2 равномерно разпръскване на гранулите около растенията. Ако е възможно, смесете тора с почвата, за да не повредите корените и поливайте растенията обилно.

Подготовка на почвата за сеитба или засаждане през следващата година - добавяне на хранителни вещества след прибиране на реколтата. Торът трябва да се разпредели равномерно по цялата повърхност в количество от 20-30 г на 1 м2, след което прекопайте почвата, не я гребете - оставете така наречената „Остра бразда”.

Редовното поливане повишава ефективността на подхранването.

Използване:

Септември и октомври

Състав на тора:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 4,0-11,0-24,0 (+3,4) / 4,0-4,8-19,9 (+2,0) с микроелементи.

Информация за безопасност

Флоровит - Гранулиран есенен тор за тревни площи

Интензивно растящата трева, многократно косена през годината, поема големи количества хранителни вещества от почвата. Ето защо, за да се получи трайна, компактна трева и красива зеленина от треви, е необходимо систематично да се наторяват от ранна пролет до есен.

Есенният Флоровит за тревни площи е адаптиран към хранителните нужди на тревите през есента и началото на пролетта и е предназначен за всички тревни видове, особено за декоративни и представителни тревни площи.

Ниското съдържание на азот, дадено през есента, не стимулира тревата към интензивен растеж, но удължава вегетацията на растенията и влияе върху хубавия външен вид на тревата до късна есен. Високото съдържание на калий и желязо повишава устойчивостта на растенията към болести и допринася за по-доброто им зимуване.

Начин на прилагане:

 • Есен: Торовете трябва да се прилагат през втората половина на август и повторно през септември-октомври в доза 30-40 г на 1 м². Торът трябва да се разпредели равномерно по тревата след косене.

 • Пролет: Прилага се в началото на пролетта, преди началото на растежа на тревата, 30-40 г на 1 м². Не торете при ярка слънчева светлина или силен вятър. Ако в следващите няколко часа след торенето не се очаква дъжд, полейте моравата.

Високото съдържание на желязо предотвратява растежа на мъх в тревните площи.

Съвети:

 • Тревата трябва да се полива, след като почвата е изсъхнала на дълбочина 3 см.

 • Младите тревни площи и тревните площи на леки почви трябва да се поливат често и на малки дози, старите тревни площи - по-рядко и в големи дози. 

 • При правилно поливане почвата се навлажнява на дълбочина 10-15 см.

 • Неправилно е поливането, при което почвата се навлажнява на дълбочина 1-2 см.

Използване:

От септември до ноември

Състав на тора:

МИНЕРАЛЕН ТОР (PFC 1(C)(I)(a)(ii)) NPK 4,4-5,2-19,0 / 4,4-2,3-15,8 с желязо.

Информация за безопасност

Флоровит - Гранулиран есенен тор за иглолистни растения

Торът е предназначен за подхранване на иглолистни дървета и храсти, за да ги подготви правилно за зимния период. Правилно подбраните хранителни вещества в тора подпомагат дървесния механизъм, който предпазва иглолистните дървета от измръзване. Повишеното съдържание на калий и фосфор подобрява мразоустойчивостта и оказва благоприятен ефект върху управлението на водата в растенията.

Ако торът не е използван през есента, трябва да се използва в началото на пролетта, непосредствено преди началото на вегетацията. Това ще подобри условията за растеж и развитие на растенията през пролетта.

Метод на прилагане:

Нанесете от юли до края на септември, като разпръснете тора около дърветата и храстите. Наторяването трябва да се извършва два пъти през интервал от 4 - 6 седмици. В зависимост от възрастта и размера на растението се препоръчва 5 г тор на всеки 1 метър височина на дървото или храста. Когато изчислявате дозата тор за пълзящи растения, използвайте 5 г тор на всеки 1 метър от диаметъра на растението. Торът трябва да се приложи върху площ, съответстваща на диаметъра на короната, и да се смеси с почвата, доколкото е възможно, за да не се повредят корените. При колоновидните форми площта за разпръскване трябва да е два пъти по-голяма от диаметъра на короната. 

Редовното поливане увеличава ефективността на торенето.

Използване:

От август до края на октомври

Състав на тора:

Минерален тор (ПФК 1(C)(I)(a)(ii)) комплексен тор NPK (Mg) 4,5-8,0-27,0 (+3,0) / 4,5-3,5-22,4 (+1,8) c желязо.

Информация за безопасност

Флоровит - Гранулиран активатор за компост

„Флоровит“ гранулиран активатор за компост ефективно ускорява процеса на компостиране на органични остатъци от дома и градината. Спомага за образуването на естествен хумус и стимулира развитието на полезни микроорганизми.

Активаторът намалява неприятните миризми, произтичащи от процеса компостиране на органични отпадъци. Може да се използва за всички видове компостери. Прилагайки активатора, бързо ще получите компост с добро качество и висока продуктивност.

Високо ефективен – 1 кг е достатъчен за 4 м3.

Начин на употреба: 

 1. Подредете компостируемите материали на слоеве с дебелина 10-15 см. 

 2. Поръсете всеки слой с 25-30 г/м2 компост активатор. 

 3. Компостируемият материал трябва да прилича на напоена гъба, така че компостната купчина трябва да се полива, особено през сухи периоди. 

 4. След 2-3 седмици се препоръчва да се разбърка купчината.

Съвети:

 • Съдържанието на компостера трябва да се поръсва/полива, особено в периоди на суша, за да се осигури постоянна влажност на купчината.

 • Големи количества окосена трева се полагат най-добре в тънки слоевe, редуващи се с по-груб материал - нарязани клони, многогодишни издънки, дървени стърготини.

 • При слоеве с дебелина над 15 см тревата може да се слепи и загние, излъчвайки неприятна миризма.

Компостируеми материали:

Tрева, листа, плевели, настъргани клони; увехнали растителни отпадъци; растителни остатъци; растителни кухненски отпадъци; утайка от кафе и чай; яйчени черупки.

Некомпостируеми материали:

Oстатъци от месо, колбаси; мазнини, кости; цитрусови кори; картон; илюстровани списания.

Състав:

32,0% общ азот (N); 32% азот под формата на карбамиден азот; 7,5% общ магнезиев оксид (MgO); 7,5% водоразтворим магнезиев оксид (MgO). Съставки: урея1 (CAS 57-13-6), магнезиев сулфат1 (CAS 7487-88-9), 1 - КСМ 1: Вещества и смеси от първични материали. Зърнометричен състав: Гранули.

Как да използваме активаторът за компост?

Информация за безопасност

Флоровит - Смлян доломит

Смленият доломит е типичен тор, прилаган в почвата преди сеитба, препоръчван за почви, характеризиращи се с недостиг на магнезий. Магнезият улеснява усвояването на фосфора от растенията и влияе върху множество метаболитни процеси. Допълването на този недостиг е особено важно в случай на леки почви. Смленият доломит обезкислява почвата и повишава съдържанието на магнезий в нея, внася микроелементи в почвата и подобрява качеството на реколтата.

Благодарение на високата степен на фрагментация бързо прониква в почвения разтвор и лесно се усвоява от растенията.

Начин на употреба:

Смленият доломит трябва да се прилага в дози, равняващи се на 0,8-2,1 kg на 10 m2, като индивидуалното количество зависи от рН на почвата, вида на почвата и съдържанието на магнезий в нея. Периодът след прибирането на реколтата е най-подходящият момент за нанасяне на тора. Торът може да се прилага през есента и през пролетта, непосредствено преди засяване или засаждане на растенията.

Едногодишни растения: Разпръснете препоръчаната доза смлян доломит върху наторената площ преди засяване или засаждане и след това разбъркайте добре с обработения слой почва, напр. с лопата, гребло или култиватор.

Многогодишни растения: Разпръснете препоръчаната доза доломит върху наторената площ през пролетта, възможно най-рано. Препоръчително е торът да се смеси внимателно с горния почвен слой.

Виж таблицата за повече подробности

Използване:

От април до декември

Информация за безопасност

Флоровит - Вар с лепило за варосване на стволовете на дървета и храсти

В периода от януари до март, с увеличаване на продължителността на деня, слънцето нагрява все повече клоните и стволовете, стимулирайки сока да оживее в растението. През нощта растението бързо се охлажда, което води до измръзване на стволовете и клоните и образуване на рани от люспи (вертикални пукнатини в стволовете). Увреждането на вътрешните тъкани се проявява чрез покафеняване на клетките и често можем да ги наблюдаваме в участъка от млади едногодишни израстъци, които са приключили растежа си твърде късно. Увреждането от замръзване по стволовете и основата на клоните може да бъде предотвратено чрез използване на Флоровит вар за варосване стволовете на дървета и храсти. Избелващата обработка има за цел да създаде защитен слой, който отразява слънчевите лъчи, което намалява нагряването. 

Варов защитен слой:

 • предпазва от замръзване и напукване на кората,

 • осигурява здрава естествено гладка кора,

 • остава върху растението дълго време.

Флоровит вар съдържа естествени лепилни вещества, които улесняват боядисването на неравни повърхности и подобряват слепването на разтвора към стволовете и клоните. Защитният слой от варовик е по-устойчив на атмосферни условия (отмиване от дъжд и сняг) и остава по-дълго върху боядисваната повърхност. 

Указания за употреба

Смесете съдържанието на опаковката с 2,4 литра вода до получаване на еднородна консистенция. Оставете приготвения разтвор за около 15 минути и го разбъркайте отново внимателно. Покрийте стволовете и основата на клоните с разтвора. Избелването трябва да се извършва в ден без дъжд при температури над 4°C. Първото третиране е най-добре през есента (октомври, ноември), след това повторете избелването до края на март, тъй като варовикът се отмива от валежите. Препоръчително е да избелите всички овощни дървета и храсти (напр. касис, цариградско грозде и др.). Варта може да се използва и за обезкисляване на субстратите. Тя трябва да се прилага мин. 3 седмици преди сеитба или засаждане. Смесете с почвата. Не прилагайте вар върху вече растящи растения.

Дозировка

2-3 кг/100 м2. 

Да не се използва за обезкисляване на тревни площи.

Използване:
От май до октомври

Информация за безопасност

2023 © Агро Експорт-Импорт ООД